De unde cumpar?

ASBIS Romania ofera a larga gama de produse pentru Tehnologia Informatiei catre clientii din intreaga tara. Viziteaza sectiunea Revanzatorilor ASBIS pentru a gasi un partener IT din zona ta.

Stiri

Ianuarie 13, 2023
Intel evidențiază adoptarea la scară largă, de către industria de profil, în ...
Ianuarie 05, 2023
ASBIS Enterprises PLC, un important distribuitor cu valoare adăugată, ...
Noiembrie 25, 2022
Noul hardware de calcul exascale este pregătit pentru HPC, AI, cloud, big data ...
Noiembrie 18, 2022
Noile sisteme sunt concepute pentru a face ca infrastructura centrului ...
Noiembrie 17, 2022
Noul NUC dispune de procesoare deblocate Intel Core din a 13-a generație, ...
Noiembrie 17, 2022
Un portofoliu extins de servere și sisteme de stocare echipate cu viitoarele ...
Intel lansează a 4-a generație a procesoarelor Scalabile Xeon cu CPU-uri din seria Max

Ianuarie 13, 2023

Intel, CPU, XEON

Intel lansează a 4-a generație a procesoarelor Scalabile Xeon cu CPU-uri din seria Max

Intel evidențiază adoptarea la scară largă, de către industria de profil, în toate CSP-urile majore, OEM-uri, ODM-uri și ISV-uri și prezintă performanțe sporite în domeniul inteligenței artificiale, al rețelelor și al calculului de înaltă performanță.

Intel a anunțat una dintre cele mai importante lansări de produse din istoria companiei prin prezentarea procesoarelor Scalabile Intel® Xeon® din generația a 4-a (cu numele de cod Sapphire Rapids), a seriei Intel® Xeon® CPU Max (cu numele de cod Sapphire Rapids HBM) și a seriei Intel® Data Center GPU Max (cu numele de cod Ponte Vecchio), oferind clienților săi un salt în ceea ce privește performanța, eficiența și securitatea centrelor de date și noi capabilități pentru AI, cloud, rețea și edge, precum și pentru cele mai puternice supercalculatoare din lume.

Lucrând alături de clienții și partenerii săi cu generația a 4-a Xeon, Intel oferă soluții și sisteme diferențiate la scară largă pentru a face față celor mai mari provocări informatice. Abordarea unică a Intel de a oferi accelerare specializată, bazată pe sarcini de lucru și software foarte bine optimizat, adaptat pentru sarcini de lucru specifice, permite companiei să ofere performanța potrivită la puterea potrivită pentru un cost total de proprietate optim.

În plus, fiind cele mai sustenabile procesoare Intel pentru centrele de date, procesoarele Xeon din generația a 4-a oferă clienților o serie de caracteristici pentru gestionarea energiei și a performanței, utilizând în mod optim resursele CPU pentru a contribui la atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

“Lansarea procesoarelor scalabile Xeon din a 4-a generație și a familiei de produse din Seria Max este un moment esențial pentru Intel, deoarece ne deschide drumul spre leadership în centrele de date și ne crește influența în alte arii de activitate.,” a declarat Sandra Rivera, vicepreședinte executiv Intel și director general al grupului Data Center și AI. "Generația a 4-a Xeon de la Intel și familia de produse Seria Max oferă ceea ce clienții își doresc cu adevărat - performanță și fiabilitate de top într-un mediu securizat pentru cerințele lor din lumea reală - ceea ce duce la un timp mai scurt de valorificare și le permite să accelereze ritmul de inovare." Spre deosebire de orice alt procesor pentru centrele de date de pe piață și care se află deja în mâinile clienților, familia Xeon din generația a 4-a extinde foarte mult strategia și abordarea Intel, construită special pentru sarcini de lucru. 

Beneficii de top în materie de performanță și sustenabilitate cu cea mai mare accelerație încorporată

  În prezent, există peste 100 de milioane de Xeon-uri instalate pe piață - de la serverele on-prem care rulează servicii IT, inclusiv noile modele de afaceri as-a-service, la echipamentele de rețea care gestionează traficul de internet, la calculul stațiilor de bază wireless, și la serviciile cloud. Bazându-se pe decenii de inovație și leadership în centre de date, rețea și edge, noile procesoare Xeon din generația a 4-a oferă performanțe de top cu cele mai multe CPU-uri încorporate din lume pentru a face față celor mai importante provocări de calcul ale clienților în materie de inteligență artificială, analiză, rețele, securitate, stocare și HPC. 

În comparație cu generațiile anterioare, clienții Intel Xeon din generația a 4-a se pot aștepta la o îmbunătățire a eficienței cu 2,9x1 a performanței medii per watt pentru sarcini de lucru specifice atunci când utilizează acceleratoarele încorporate, la economii de energie de până la 70 de wați2 per procesor în modul de alimentare optimizat cu pierderi minime de performanță și la un TCO3 mai mic cu 52% până la 66%. 

¹ Geomean de următoarele sarcini de lucru: RocksDB (IAA față de ZTD), ClickHouse (IAA față de ZTD), SPDK, proxy-uri pentru solicitări mari de media și baze de date (DSA față de out of box), clasificarea imaginilor ResNet-50 (AMX față de VNNI), detectarea obiectelor SSD-ResNet-34 (AMX față de VNNI), QATzip (QAT față de zlib).

 

² 1 nod, platforma de validare de referință Intel, 2x Intel® Xeon 8480+ (56C, 2GHz, 350W TDP), HT On, Turbo ON, memorie totală: 1 TB (16 slots/ 64GB/ 4800 MHz), 1x unitate P4510 3.84TB NVMe PCIe Gen4, BIOS: 0091.D05, (ucode:0x2b0000c0), CentOS Stream 8, 5.15.0-spr.bkc.pc.10 .4.11.11.x86_64, Java Perf/Watt w/ openjdk-11+28_linux-x64_bin, 112 instanțe, 1550MB Initial/Max heap size, Testat de Intel începând cu octombrie 2022.

Nota: Informatiile din fiecare stire publicata in acest site a fost exacta la data la care a fost publicata. Firma ASBIS nu isi asuma responsabilitatea de a actualiza modificarile ulterioare legate de continutul stirilor sau a altor materiale publicate pe site. Persoanele care vizualizeaza materialele publicate nu trebuie sa se bazeze pe acele informatii ca fiind neschimbate dupa data publicarii.

 

Portofoliu ASBIS Romania