Octombrie 15, 2020
Distribuitorul cu valoare adaugată ASBIS anunță parteneriatul cu Kemp, lider în ...
Octombrie 09, 2020
Prestigio prezintă boxa puternică Supreme cu un design magnetic unic și funcția ...
Octombrie 01, 2020
Prestigio prezintă o gamă de stații de încărcare fără fir, invizibile ce pot fi ...
Septembrie 25, 2020
Soluția cea mai bună pentru clienții ce suportă sarcini de lucru precum HPC, ...
Septembrie 24, 2020
Pentru a avea acces la muzică cât mai simplu posibil, Bang & Olufsen lansează ...
Septembrie 21, 2020
MX Anywhere 3 îmbunătățește fluxul și spațiul de lucru
ASBIS Group îşi consolidează prezenţa în Bosnia şi Herzegovina prin achiziţionarea distribuitorilor locali

Aprilie 21, 2008

Limassol (Cipru), 21 aprilie 2008 - ASBIS Group, furnizor de top de hardware şi software pe pieţele emergente EMEA, a anunţat că şi-a consolidat prezenţa pe piaţa emergentă a Bosniei şi Herzegovinei prin achiziţionarea MEGATREND d.o.o. Sarajevo, distribuitor local de componente şi produse IT.

Consiliu Director al ASBISc Enterprises Plc, compania principală ASBIS Group, informează că pe data de 15 aprilie 2008 a încheiat un contract pentru achiziţionarea a 80% din capitalul social al MEGATREND d.o.o. Sarajevo, distribuitor de componente şi produse IT în Bosnia şi Herzegovina.

Conform contractului, companiei ASBISc Enterprises Plc  i se acordă  dreptul de a mai achiziţiona alte 10 procente din capitalul social al MEGATREND d.o.o. Sarajevo, drept ce poate fi exercitat într-o perioadă de doi ani de la data achiziţiei. Restul de 10% din capitalul social va fi împărţit între angajaţii cheie ai MEGATREND d.o.o. Sarajevo.

Alan Mitrović, vicepreşedintele ASBIS Group pentru Europa de Sud-Est a declarat: „Până în prezent, nu am operat direct în Bosnia şi Herzegovina, deşi am vândut distribuitorilor locali prin intermediul sucursalelor învecinate. Piaţa este încă destul de mică, fragmentată, termenii afacerilor sunt neclari, piaţa de vânzare cu amănuntul este foarte mică, iar majoritatea vânzărilor sunt corporative. Totuşi, suntem ferm convinşi că această piaţă va creşte în următorii ani până la 100.000 de computere în 2010.”

Acesta a mai adăugat, „Ne bucurăm mult că avem o filială permanentă în Bosnia şi Herzegovina şi deja ne-am propus ca în 2009 să realizăm vânzări de aproximativ 20 milioane dolari americani. Nu ne-am propus ca în 2008 să ne deschidem filiale în Muntenegru şi Albania, dar vom servii distribuitorii din aceste ţări prin intermediul Directorilor de Vânzări Zonali care vor furniza produsele de la filialele ASBIS învecinate.”

MEGATREND d.o.o. Sarajevo este un distribuitor consolidat, care operează de mai bine de 10 ani pe piaţa din Bosnia şi Herzegovina, distribuind produse ale unor mărci precum HP, IBM, LENOVO, APPLE, MGE, 3COM, ZyXEL, PHILIPS, TOSHIBA şi DRAPER. Această achiziţie permite accesul imediat al ASBISc Enterprises Plc pe o piaţă nouă, cu o infrastructură şi bază de clienţi deja existentă, dar şi încurajează noii vânzători prin portofoliul său actual.

“Admir Bajramović, Director Vânzări, Megatrend d.o.o. Sarajevo, a comentat, “Fiind conştienţi de nevoile partenerilor noştri de a-şi gestiona în mod eficient şi efectiv activităţile, dorim să reafirmăm angajamentul Megatrend de a îmbunătăţi şi dezvolta activităţile noastre comerciale. Parteneriatul cu ASBIS Group ne va permite să răspundem mai bine la cerinţele pieţei IT aflate în creştere în BiH, să ne extindem gama de produse şi să întrunim cerinţele clienţilor.”

În ceea ce priveşte clienţii din Bosnia şi Herzegovina, aceştia vor beneficia de o gamă largă de produse şi servicii oferite de ASBIS, precum Intel, Seagate, AMD, Hitachi GST, Samsung, Kingston, Transcend, Pioneer, Canyon, Prestigio, Sony-NEC-Optiarc, Lite-On, Toshiba notebooks, Dell, Silverstone, Sapphire, Gainward, Asrock şi altele. În anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2007, MEGATREND d.o.o. Sarajevo a avut venituri de 8,1 milioane dolari americani şi profit net, în urma deducerii impozitelor, de 64 de mii dolari americani.

Despre ASBIS

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASBIS) are sediul în Cipru şi este specializată în distribuţia produselor IT ale producătorilor mondiali de vârf, precum Intel, Seagate, Hitachi, Microsoft, Samsung, AMD, Toshiba şi DELL. ASBIS are sucursale în 19 ţări, peste 900 de angajaţi, 20000 de clienţi, iar veniturile sale în 2007 au atins suma de 1,4 miliarde dolari americani. ASBIS distribuie de asemenea propriile mărci, Canyon (MP3 playere, produse de reţelistică şi alte dispozitive periferice) şi Prestigio (monitoare LCD, laptop-uri, memorii externe, accesorii USB din piele). Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul companiei www.ASBIS.com