Beneficiați de o soluție avansată de management pentru serverele Dell PowerEdge, în mod gratuit

iDRAC9 with Lifecycle Controller reprezintă ultima generație de soluții de administrare de la distanță a serverelor Dell. Incorporat din fabrică în fiecare Dell PowerEdge, iDRAC permite realizarea unei game largi de servicii de management a serverelor, în mod remote, securizat, conducând către o creștere a productivității și o disponibilitate superioară a serverelor.

iDRAC with Lifecycle Controller funcționează indiferent de sistemul de operare și de prezența hipervizorului și permite, totodată, realizarea unei game complete de servicii de management, ce include configurare, instalare sistem operare, actualizare firmware, monitorizare și mentenanță.


iDRAC oferă următoarele avantaje:

  • Disponibilitate superioară: notificările asupra problemelor apărute sau care pot interveni, trimise în mod rapid, pot contribui la prevenirea defectării serverelor sau la reducerea duratei de recuperare, în cazul defectelor.
  • Productivitate sporită și cost de operare redus: administratorii IT au acces de la distanță la un număr mai mare de servere, fiind mai productivi iar economiile cu costurile legate de deplasare conduc la reducerea costurilor operaționale.
  • Securitate: Accesul remote la servere se realizează în mod securizat, ceea ce permite administratorilor IT să realizeze activitați de management critice menținând securitatea serverelor și a rețelei.


Management care nu depinde de agentul software

Imediat ce un server PowerEdge este conectat la energie și la rețea, sistemul poate fi monitorizat și operat din partea frontală, pe baza unei chei USB, sau de la distanță. Administratorii IT pot monitoriza și  realiza actualizări și activități de remediere a problemelor fără a fi nevoie de agenți de software specifici, indiferent de sistemul de operare și de prezența hipervizorului. Utilizatorii pot accesa de la distanță, prin intermediul facilității de “zero-touch”, din cadrul iDRAC9 with Lifecycle Controller, un număr mare de servere, crescând astfel productivitatea.

Notă: pentru clienții care doresc să utilizeze în continuare sistemele de monitorizare existente (legacy), Dell oferă două variante:

OpenManage Server Administrator (OMSA) – agent software ce funcționează cu o varietate de sisteme de operare Linux și Windows.

iDRAC Service Module – noul serviciu Dell care poate îndeplini majoritatea sarcinilor OMSA dar având o prezență mult redusă.


Management remote în mod securizat

Securitatea reprezintă prioritatea numărul 1 pentru utilizatorii iDRAC. Interfața de web a iDRAC9, utilitarul remote RACADM și interfețele WS-MAN suportă TLS 1.2. Accesarea paginilor de Internet prin intermediul iDRAC9 se realizează prin criptare TLS pe 256 biți (doar dacă nu a fost configurat în alt mod). De asemenea, Dell asigură criptarea pentru virtual KVM (virtual console redirection) și virtual media prin TLS. Virtual Console and Media din iDRAC9 dispun, de asemenea, de criptare SSL. În plus, firmware-ul iDRAC9 dispune, în mod standard, de certificat de securitate, certificat care poate fi schimbat de către utilizator cu unul propriu.


Automatizarea managementului pentru hardware

Serverele Dell PowerEdge cu iDRAC9 și Lifecycle Controller oferă posibilități de automatizare avansate dar ușor de utilizat, în același timp, făcându-le ideale pentru instalări de tip “bare metal”. Comandate cu setări potrivite, pe serverele Dell se poate face deployment de îndată ce acestea au fost conectate la electricitate și la rețeaua locală. Serverele Dell pleacă din fabrică cu pachetele de drivere pentru sistemele de operare incluse, astfel încât sistemele să fie în stare de funcționare în scurt timp. În cazul iDRAC9 Enterprise, componenta de auto-reconfigurare a componentelor înlocuite (inclusiv pentru placa de bază) simplifică în mod considerabil mentenanța infrastructurii. Iar capabilitățile de management incluse permit utilizatorilor să revină la setările anterioare ale configurației, inclusiv pentru firmware.
 

Resurse suplimentare

Support for Integrated Dell Remote Access Controller 9 (iDRAC9) | Dell Romania

Descarcă idrac-spec-sheet.pdf (dell.com)

Comparison of features of Dell EMC iDRAC9 and iDRAC8