Cristian Bunescu – Key Account Manager în #echipaVAD

A devenit membru al #echipeiVAD coordonată de Adrian Netu în ultima parte a anului 2021. La scurt timp a participat alături de colegii săi la un interviu prin care am reușit să-l cunoaștem mai bine. Astăzi îl prezentăm pe Cristian Bunescu – Key Account Manager în #echipaVAD:

Care considerați că este cea mai mare realizare profesională?

Nu cred că aș putea vorbi despre o singură realizare profesională, ci mai degrabă despre un parcurs profesional. De-a lungul timpului, am acumulat informații, am avut proiecte cu rezultate pozitive, am dobândit cunoștințe care m-au ajutat de devin persoana de astăzi. Am ajuns, în timp, să fiu încrezator în forțele proprii pentru că am avut constant performanțe bune, am reușit să aduc clienți valoroși firmelor cu care am lucrat și pentru că sunt capabil să mă auto motivez de fiecare dată pentru a-mi atinge obiectivele profesionale. 

Ce v-a atras către o carieră în vânzări? Ce v-a atras către ASBIS?

Totul a început în anul 2003, când am devenit parte din echipa de vânzări a raionului IT, într-un magazin de tip hypermarche. Am realizat destul de repede că acest domeniu îmi va acapara toată atenția, apoi treptat a început să-mi placă, am ajuns să cunosc oameni noi, să mă adaptez cerințelor lor, să-i ajut să ia cele mai bune decizii. După o perioada de 4 ani în care am lucrat cu un integrator important din piața de IT, mi-am dorit sa revin în distribuție și, desigur, mi-am dorit să lucrez cu cei mai buni.Am avut oportunitatea de a ma alătura echipei ASBIS, o companie care are un impact puternic pe piața IT din România. Proiectul VAD este unul foarte important, ca membru al echipei, am toată încrederea că voi reuși să obțin rezultate excelente, datorită cunoștințelor acumulate și experienței profesionale de până acum.

Care este trăsătura de caracter care vă definește?

Ma pot descrie ca o persoană creativă, competitivă, capabilă să-și finalizeze rapid și eficient sarcinile. Mă încadrez foarte bine în orice echipă.Ce anume vă place cel mai mult la jobul dumneavoastră?Îmi ador meseria! Îmi place pentru că IT-ul este un domeniu în care mereu apare ceva nou, deși lucrurile de bază rămân aceleași. E un domeniu care crește și evoluează de la an la an, îmi permite să-mi păstrez mintea antrenată.

Ce superputere v-ar plăcea cel mai mult să aveți?
Puterea de a călători în timp.

Care vă este obiectivul profesional principal în 2022?
Obiectivul profesional principal este legat de strategia de vânzări la nivelul portofoliului de clienți alocați – vreau să-mi ating toate țintele pentru acest an.

Ce s-a schimbat cel mai mult în viața dvs profesională față de 2019? 
Dacă în 2019 lucram cu un integrator, în prezent fac parte dintr-o companie importantă pe piața din România. În 2022 am trecut la nivelul urmator și m-am regăsit în echipa ASBIS, unde chiar simt că am devenit cea mai bună versiune a mea de până acum.

Ce prețuiți cel mai mult la colegi? Dar la clienți?
Ce prețuiesc este respectul, integrarea în echipă, susținerea tuturor membrilor săi, comunicarea. Mă bucur că suntem uniți, ambițioși, toți dornici de realizări profesionale importante. Apreciez, de asemenea, încrederea clienților, loialitatea și mă bucur că le pot oferi serviciile și produsele de care au nevoie.

Pe scurt, cum vedeți impactul pozitiv al tehnologiei în viețile noastre profesionale?
În ultimii ani, tehnologia a ajuns să devină o parte integrantă a vieții noastre, ușurându-ne semnificativ activitatea în multe sectoare de activitate. Odată cu pandemia, cu faptul că am început să lucrăm de acasă, consider ca s-a deschis o nouă eră. Totuși să nu uităm că tehnologia are atât o parte pozitivă, cât și una negativă, iar noi suntem cei care decidem asupra modului în care o folosim.

Care este motto-ul dvs.?
‘’Crede că poți și problema este rezolvată pe jumatate!’’ (Theodore Roosevelt)