Adrian Netu – omul din spatele #echipeiVAD

Permiteți-ne să vi-l prezentăm Adrian Netu, Team Leader-ul #echipeiVAD și cel care a preluat frâiele acestui departament, ca în prezent să aibă o echipă completă, pregătită să răspundă celor mai inedite nevoi ale clienților.

Dintr-un scurt interviu, aflăm că Adrian este un om concentrat pe evoluție. Pasiunea lui pentru această meserie este cea care l-a ajutat întotdeauna să fie mai bun. Consideră că atunci când îți place ceea ce faci, nu mai poți să spui că muncești.

Care considerați că este cea mai mare realizare profesională?

Cea mai importantă realizare profesională este construirea unei echipe de vânzări performanțe în cadrul ASBIS Romania. Aceasta este formată din oameni competenți, empatici, curioși și orientați către evoluție, iar eu consider că aceste calități îi ajută atât în interacțiunile cu partenerii, cât și în cadrul companiei. Este foarte important să ai alături de tine oameni care îți împărtășesc viziunea și care doresc să ajungă într-un punct comun. Consider că doar atunci când toată echipa muncește pentru același obiectiv se pot obține cele mai bune rezultate.

Ce v-a atras către o carieră în vânzări? Ce v-a atras către ASBIS?

Sunt o persoană empatică, sociabilă și caut tot timpul interacțiunea umană. Energia oamenilor este foarte importantă, iar acest lucru l-am descoperit în departamentul de vânzări, pentru că am fost nevoit să am cât mai multe interacțiuni cu un număr mare de oameni deosebiți, de la care am învățat și încă învăț foarte multe lucruri. În cadrul companiei ASBIS Romania m-a atras echipa formată din oameni profesioniști, planul de dezvoltare al companiei, dar și direcția de business aleasă. Am simțit că este locul în care mă pot dezvolta profesional, din toate punctele de vedere.

Care este trăsătura de caracter care vă definește?

Răbdarea. Am fost tot timpul o persoană calmă și tolerantă, așa că răbdarea este o trăsătură de caracter natural dobândită, ca să zic așa.

Ce anume vă place cel mai mult la jobul dumneavoastră?

Sunt un om pasional și îmi place tot ceea ce fac la job, nu aș putea să aleg un singur lucru. Îmi plac interacțiunile cu partenerii, îmi place faptul că fac parte dintr-o echipă experimentată și învăț lucruri noi, îmi place că fiecare zi vine cu o provocare nouă, iar noi trebuie să găsim soluții adaptate la diverse situații. Pot spune că, dacă în urmă cu 5 ani exista o linie foarte fină, care delimita viața profesională de viața personală, acum nu mai există deloc. Mulți dintre oamenii cu care interacționez în timpul jobului (colegi și parteneri) îmi sunt prieteni și în viața de zi cu zi. Cred că și acest aspect face parte din „ce îmi place cel mai mult la acest job” – faptul că aici am găsit nu numai o echipă de profesioniști, ci și prieteni.

Ce superputere v-ar plăcea cel mai mult să aveți?

Să zbor. Consider că zburatul ar putea fi o modalitate prin care am putea avea o viziune de ansamblu și mai ...largă. Dar până când vom prinde aripi la propriu, putem să „zburăm” virtual prin multitudinea de soluții pe care le propunem clienților noștri.

Care vă este obiectivul profesional principal în 2022?

Nu aș putea să spun că este un obiectiv strict pentru anul 2022. Este un obiectiv pe care mi-l setez în fiecare an: să ating un grad cât mai mare de satisfacție a partenerilor. Pentru că doar așa putem fi siguri că facem o treabă bună.

Ce s-a schimbat cel mai mult în viața dvs profesională față de 2019?

Am reevaluat prioritățile și am investit mai mult în competențe și dezvoltare personală. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să facă acest lucru, la un moment dat. Este ca zborul despre care vorbeam mai devreme, te ajută să ai o viziune de ansamblu, mai amplă. Cam așa este și atunci când te dai un pas în spate ca să observi de ce ai nevoie și cum poți ajunge la acele nevoi.

Ce prețuiți cel mai mult la colegi? Dar la clienți?

De la colegi, pasiune și implicare. Cred cu tărie că oamenii alături de care lucrezi sunt cei care te ajută și pe tine să evoluezi. Atunci când ești înconjurat de oameni pasionați de munca lor, ești și tu mai pasionat și încerci să faci tot ce ține de tine ca să nu dezamăgești. Este vorba despre a munci pentru același obiectiv.

De la clienți, sinceritate, transparență și corectitudine. Sunt trei trăsături pe care orice om implicat într-un parteneriat trebuie să le aibă. Pun foarte mult preț pe ele și, la rândul meu, ofer aceleași lucruri. Consider că, în afaceri și nu numai, respectul reciproc este cel mai important.

Pe scurt, cum vedeți impactul pozitiv al tehnologiei în viețile noastre profesionale?

Tehnologia a devenit o componentă foarte importantă în viața noastră profesională, cat și în cea personală. Există diverse soluții care ne ajută să ne organizăm mai bine, să fim mai productivi și eficienți, dar și gadget-uri care reduc din efortul depus și timpul consumat zi de zi cu diverse activități casnice.

Care este motto-ul dvs.?

„Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta” – Confucius