Iulie 07, 2020
AMD oferă consumatorilor mai multe opțiuni decât până acum cu noile procesoare ...
Iunie 29, 2020
În iunie 2020, Intel lansează procesoarele „Lakefield”, procesoare Intel Core ...
Iunie 25, 2020
Noi servere Supermicro cu PCIe Gen 4 complet optimizate pentru noile GPU-uri ...
Iunie 24, 2020
Dispunând de un design echilibrat Maximizarea resurselor de calcul, stocare și ...
Iunie 18, 2020
Centrele de date moderne vor obține o varietate de ingrediente pentru a fi ...
Iunie 12, 2020
Noile funcții includ recuperarea în caz de evenimente neprevăzute, bazată pe ...
Perenio IoT a vorbit despre beneficiile colaborării pentru operatorii de telefonie mobilă la Convergence # TIM-TU 2020

Martie 20, 2020

Perenio

Directorul executiv Perenio IoT, Serghei Kostevici, a făcut o prezentare la conferința # TIM-TU Convergence 2020 privind noile abordări în domeniul vânzărilor de servicii de comunicații. În discursul său, el a explicat cum se pot crește veniturile în telecomunicații folosind Internet of Things. Iată punctele cheie ale prezentării sale.

# TIM-TU Convergence 2020 a avut loc în perioada 11-14 martie la Bukovel (Ucraina) și a adunat peste 100 de participanți din industria IT și telecomunicații. Discursul lui Serghei Kostevici a avut loc în secțiunea „Direcții prospective ale afacerii operatorului”, unde au discutat cum să păstreze abonații și să le ofere servicii suplimentare plătite, cazuri de monetizare a soluțiilor IoT și componenta de business a caselor inteligente și orașelor.

Perenio IoT le-a prezentat operatorilor de telefonie mobilă produsul lor principal, IoT Router Elegance. Acesta va adăuga oportunitatea de a crea un sistem casnic inteligent modular ieftin și ușor de personalizat la serviciile standard de telefonie și acces la internet. Acest sistem va oferi securitate, va gestiona consumul de resurse și va seta scenarii de funcționare a dispozitivelor inteligente.

În timpul prezentării, Serghei Kostevici a povestit publicului cum IoT Router Elegance înlocuiește mai multe dispozitive. Producătorul a reușit să plaseze un set mare de funcții într-un dispozitiv elegant și compact, cu o soluție de inginerie standard. Routerul acceptă protocoale Bluetooth / ZigBee / Z-Wave și permite controlul de la distanță al unei case inteligente, este echipat cu un modem LTE încorporat și o baterie în cazul întreruperilor de curent.

În plus, în timpul raportului, Serghei Kostevici a povestit despre următoarele aspecte:

• • afacerile de telecomunicații sunt extrem de competitive, iar ARPU scăzut nu le permite operatorilor să returneze rapid banii investiți în modernizarea rețelei;
    • Serviciile tradiționale, cum ar fi internetul și IPTV-ul, nu cresc veniturile de la fiecare abonat, respectiv, operatorii se confruntă cu sarcina de a găsi noi surse de profit;
    • o platformă hardware și software flexibilă cu soluții IoT permite operatorilor să primească o nou[ sursă de venituri. Prin adăugarea unui router IoT la Internet și telefonie, furnizorul poate oferi o gamă mai completă de servicii pentru clienți, în mod continuu;
    • utilizarea tehnologiilor IoT permite crearea unui oraș inteligent și îmbunătățirea fundamentală a economiei orașului, a nivelului de viață și securitatea locuitorilor.

Serghei Kostevici a menționat: „Venitul de astăzi nu se referă atât la costuri, ci la calitate și cantitatea serviciilor oferite. Dacă un operator oferă mai multe servicii, poate crește profitul pentru cel de-al doilea sau al treilea serviciu, deoarece abonații îl achiziționează tocmai datorită beneficiilor unui pachet. Un operator are ocazia nu numai să câștige mai mult, ci și să optimizeze costurile. Companiile de telecomunicații au câștigat mulți ani de experiență în construirea și operarea rețelelor, sunt conștiente de complexitatea organizării unei transmisii sigure și fiabile a informațiilor și pot oferi soluții IoT sigure și rezistente”.

Directorul executiv al Perenio IoT oferă exemple ale implementării cu succes a tehnologiilor IoT de către operatorii de telefonie mobilă în discursul său.

Grupul Sing Tel din Singapore (dețin operatori de telecomunicații din 25 de țări) a investit într-o platformă bazată pe cloud pentru aplicațiile IoT și M2M Jasper, care sunt acum utilizate de peste 100 de operatori din întreaga lume. Unul dintre cei mai mari furnizori de bandă largă din lume și gigantul media Comsat a investit în serviciul de planificare și proiectare a locuințelor Houzz, un site care oferă peste 40.000 de exemple de case inteligente care conțin tot felul de soluții, de la senzori de incendiu în șemineu la setări de home theater. Etisalat, un operator din Emiratele Arabe Unite, a căutat și achiziționat în mod constant companii de pe Internet of Things prin intermediul fondului său intern de capital privat. Deutsche Telekom a început experimente în domeniul IoT și în orașul inteligent cu mult înainte de apariția acestor termeni. Compania implementeaz[ inovații, în primul rând, în micul oraș Friedrichshafen, care a devenit o platformă experimentală pentru soluții DT în Internetul lucrurilor.