Februarie 13, 2020
Logitech lansează StreamCam, o nouă soluție de streaming pentru studioul tău de ...
Februarie 07, 2020
Disponibile din februarie 2020, noile Crucial® Ballistix® și Crucial® ...
Ianuarie 29, 2020
Descoperiri ale inteligenței artificiale (AI) ce deschid calea către o ...
Ianuarie 29, 2020
Software-ul OpenStack „Train” oferă un mediu virtualizat prin InfiniBand pentru ...
Ianuarie 23, 2020
Super Micro Computer, Inc., membru Gold al Oracle PartnerNetwork (OPN), și-a ...
Ianuarie 23, 2020
Sistem de Stocare Modular Revoluționar construit pentru a gestiona eficient ...
ASBIS Romania - sărbătorește 20 de ani de distribuție IT pe piața locală

Septembrie 28, 2018

ASBIS Romania - sărbătorește 20 de ani de distribuție IT pe piața locală

Big Data, AI, cele mai noi tehnologii, mobilitate, infrastructuri hibride, competitivitate, energie: toate mixate impreuna în ASBIS 2.0 - ANNIVERCITY - primul SmartCity Quest de tehnologie din România!

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de distribuție IT pe piata locala, ASBIS Romania si-a invitat partenerii intr-o călătorie în trecutul, prezentul și în viitorul IT-ului romanesc.

Pentru aceasta, am ales centrul vechi al orașului Sibiu - cel mai mare ansamblu urban medieval din România, cu peste 900 de ani de istorie, capitala culturală europeană în 2007 și gazda summit-ului UE în 2019, adunând toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, a doua zi după Brexit.Aici, am adus in fata partenerilor nostri,  ANNIVERCITY ASBIS 2.0 - conceptul care îmbină cele mai noi tehnologii disponibila la ASBIS România cu vechile comori arhitecturale ale orașului medieval Sibiu, aducând inovația în cele mai neașteptate locații, provocând abilitățile tehnice ale acesotra în cele mai amuzante și competitive moduri. Am demarat evenimentul în centru vechi Sibiu, cu un SmartCity Quest, aparut ca o “situatie neprevazuta”, dupa ce, am fost atacati de un "hacker" renumit care a compromis infrastructura IT a întregului oras, punând astfel în pericol si evenimentul nostru.

Pe parcursul a 120 de minute, cei 95 de participanți, împărțiți în 4 echipe, au fost provocati să reconstruiască de la zero o infrastructură IT hybrid, prin realizarea unor provocări diferite: de la asamblarea unui computer, la dezamorsarea unei bombe si alimentarea cu energie electrica a echipamentele care permit conectarea la internet; de la configurarea de masini virtuale si solutii de securitate in cloud, pana la utilizarea platformei Office 365 pentru comunicare colaborativa in timp real.

De asemenea, prin intermediul tehnologiei, acțiunile participanților au fost colectate și transformate în date, care în cele din urmă au putut fi interpretate de Business Intelligence de la Microsoft.Restabilirea infrastructurii IT a permis deschiderea oficiala a evenimentului aniversar, bazata tot pe inovatie in tehnologie, GM-ul ASBIS Romania utlizand live stream mixed-reality pentru a da start activitatilor si surprizelor urmatoarelor zile.

"Am inceput cu vânzarea de cutii si am trecut la vânzarea de "nori".

Am continuat de la vânzarea de produse la vânzarea de cunoștințe și soluții! Partenerii noștri sunt lideri, nu followeri!

A doua zi a evenimentului ANNIVERCITY a fost dedicată talentului si perseverenței, lasand “lumina reflectoarelor” partenerilor noștri care au adus “pe scena” proprii “unicorni”: soluții de business bazate pe tehnologie Cloud si AI (TNT Start Manager & Bunnyshell powered by Koding).

Experienta ASBIS 2.0 a fost completata de Technology Refresh si demo high-tech corners sustinute de furnizorii ASBIS Romania. Evenimentul nu se putea încheia altfel decat cu o cină de gala, urmată de un laser show, care a creat o atmosferă de basm în decorul Domeniului Orlandea din Sibiel.